Prodej polyfunkčního domu v Jablonci nad Nisou, ul. Komenského.

Jablonec nad Nisou, Komenského, 2466/15

69 000 000,- za nemovitost

Petr Šmákal

Telefon

Telefon:

777668119

Kontaktovat

Finanční kalkulačka

Mám zájem

Popis nemovitosti

Prodej polyfunkčního domu v Jablonci nad Nisou, ul. Komenského. Jedná soubor dvou nemovitostí, a to polyfunkčního domu s obchodními a kancelářskými prostory a byty a činžovního domu s byty a obchodními a kancelářskými prostory. Domy jsou situovány v centru Jablonce nad Nisou, na nárožním pozemku na souběhu ulic Komenského a Anenské. Přístup na parkovací plochu a vjezd do garáží je z ulice U Zlatého Lva. Oba domy mají k dispozici společný výtah.
Polyfunkční dům byl zkolaudován na konci roku 2004, je velmi dobře udržován a je ve výborném stavebně-technickém stavu. V 1. PP je garáž pro 16 vozidel, skladové prostory a plynová kotelna, která zajišťuje vytápění objektu a ohřev TUV. V 1. NP se nachází 6 samostatných obchodních prostorů přístupných přímo z ulice. Tyto prostory mají každý vlastní vstup, vlastní výlohu, sociální zázemí, úklidovou místnost atd. Jeden z těchto prostorů je rozložen do dvou podlaží, když podlaží jsou propojena točitým schodištěm. Ve 2. NP jsou tři samostatné komerční jednotky a společná hala, která v současné době slouží i jako čekárna pro pacienty lékařské ordinace. Ve 3. a 4. NP jsou další kancelářské prostory, které lze pomocí jednoduchých stavebních úprav rozdělit na menší či větší kancelářské popřípadě i jiné komerční prostory dle konkrétních potřeb. V 5. nadzemním podlaží jsou tři bytové jednotky 2+kk. Jedna z nich disponuje vlastní terasou, dvě z jednotek jsou mezonetové, tzn., že mají ložnice v ustoupeném podlaží.
Činžovní dům prošel v roce 2000 kompletní rekonstrukcí, je podsklepen jedním podzemním podlažím, ve kterém se nachází sklep - bývalá kotelna a uhelna (v posledních letech byl sklep využíván jako prostor pro provozování únikových her) a sklad přístupný vnitřním schodištěm z obchodu. 1. NP je v současné době využíváno jako obchod. Ve 2. podlaží jsou umístěny kanceláře, zasedací místnost a sociální zařízení společnosti. Ve 3. a v 5. NP se nachází kompletně zrekonstruované bytové jednotky 3+1, které jsou připraveny k okamžitému užívání. Půdorysně stejný je i prostor ve 4. NP, ale ten momentálně slouží jako kancelářské prostory k pronájmu. V 6. NP je půdní prostor, ve kterém může vzniknout půdní vestavba s přístupem na střechu, která může sloužit jako prostorná terasa s fantastickým výhledem do okolí. Stěny podzemního podlaží jsou provedeny z žulových kvádrů. Vytápění objektu je zajištěno plynovými kotly v každém podlaží. TUV je připravována v plynových kotlích případně v el. boilerech pro každé podlaží zvlášť.
Objekty jsou napojeny na veřejnou kanalizační stoku kanalizační přípojkou. Pitná voda je zajištěna vodovodní přípojkou z veřejného řadu. Objekty jsou dále napojeny na sdělovací kabely O2. Součástí prodeje je dvůr za domem, tento slouží jako parkovací plocha a příjezd pro zásobování. Domy se nacházejí přímo v centru města, na pěší zóně spojující obchodní dům CENTRAL a Mírové náměstí. VÝNOS Z PRONÁJMU ČINÍ CCA 300.000,- až 370.000,- KČ/MĚS. BEZ DPH dle obsazenosti. K dispozici dle dohody. ET-G

Subtyp nemovitosti

Činžovní dům

Vydaný certifikát PENB

G - Mimořádně nehospodárná

Typ certifikátu PENB

č. 264/2020 Sb

Konstrukce

Smíšená

Město

Jablonec nad Nisou

Operace

Prodej

Plocha pozemku

1331 m2

Plocha užitná

3420 m2

Stav objektu

Velmi dobrý

Typ nemovitosti

Komerce

Umístění objektu

Centrum obce

ID nemovitosti

00009

Mapa umístění nemovitosti